Κάθε επαφή με τους πελάτες μας αποτελεί μία νέα ευκαιρία!

ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

Τι είναι η Θεραπεία Πυελικού Εδαφούς;

Μήπως υποφέρετε από χρόνιους πόνους στην περιοχή του κόκκυγα και της ηβικής σύμφυσης;

Παρατηρείτε ακράτεια, ιδιαίτερα μετά από φτέρνισμα ή βήχα;

Νιώθετε πως σας ταλαιπωρούν σεξουαλικά προβλήματα και δεν έχετε εντοπίσει το γιατί;

Οι πολλές ώρες σε ένα κάθισμα επιβαρύνουν το πρόβλημα;

 

Οι μύες του πυελικού εδάφους ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για πολλά από τα συμπτώματα που σας απασχολούν και η θεραπεία μάλλον είναι πιο απλή απ’ όσο νομίζατε!

Τι είναι το πυελικό έδαφος;

Για πολλούς πρόκειται για έναν άγνωστο όρο και για άλλους είναι απλώς μια ακόμη περιοχή του ανθρώπινου σώματος. Κι όμως, το πυελικό έδαφος αποτελείται από μία σημαντική ομάδα μυών. Η δυσλειτουργία της περιοχής αυτής μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως

Οι συγκεκριμένοι μύες αποτελούν τη βάση/θεμέλια της πυέλου και ο ρόλος τους είναι να υποστηρίζουν τα πυελικά όργανα (ουροδόχος κύστη, ουρήθρα, μήτρα,προστάτης,κόλπος,παχύ έντερο).

Η σωστή σύσπαση και χαλάρωσή τους βοηθά στην ομαλή λειτουργία των ανωτέρω οργάνων.Φανταστείτε αυτή την ομάδα μυών, ως το κατώτερο μέρος του κορμού σας, που στην ουσία συγκρατεί τα όργανα στη θέση τους και ρυθμίζει την σωστή λειτουργία τους, από τα γεννητικά όργανα μέχρι και το διάφραγμα! Γι’ αυτό και η ομαλή λειτουργία του είναι τόσο σημαντική.

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες

 

Υπάρχουν κοινά συμπτώματα;

Τα συμπτώματα που μπορεί να προκύψουν λόγω δυσλειτουργίας του πυελικού εδάφους, είναι πολλά και δυστυχώς είναι σύνηθες να γίνεται λανθασμένη διάγνωση, καθώς συχνά συνδέονται με άλλα προβλήματα υγείας.

Για παράδειγμα, στους άντρες είναι κοινό να υπάρχουν συμπτώματα όπως ακράτεια ούρων, πόνος στην περιοχή και στυτικές δυσλειτουργίες, συχνά λόγω διάγνωσης προστατίτιδας είτε οξείας ή χρόνιας είτε ασυμπτωματικής μη-βακτηριακής  αλλά και μετά από προστατεκτομή,

Ο πυελικός πόνος απασχολεί έως και το 27% του γενικού πληθυσμού των ανδρών.

Σε άνδρες που έχουν κάνει προστατεκτομή το 80% αυτών παρουσιάζουν δυσλειτουργία στο πυελικό έδαφος με συμπτώματα όπως ακράτεια και στυτική δυσλειτουργία.

Για τις γυναίκες, παρατηρούνται επίσης συμπτώματα ακράτειας ούρων ή κοπράνων, πόνος κατά την σεξουαλική επαφή με χαμηλά επίπεδα αισθητικότητας, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και πρόπτωση οργάνων. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μεγάλο ποσοστό κατά την εγκυμοσύνη ή μετά την γέννα, αλλά και σε περιπτώσεις νεαρών γυναικών με ακράτεια από προσπάθεια!

Το 40% των γυναικών που έχουν γεννήσει, παρουσιάζει ακράτεια ακόμα και 3 μήνες μετά τη γέννα!

Κάποιες άλλες πιθανές παθήσεις που μπορεί να σας απασχολούν και δεν φανταζόσασταν ότι συνδέονται με το πυελικό έδαφος είναι οι εξής:

Τελικά, υπάρχει λύση;

Η λύση υπάρχει, αρκεί να απευθυνθείτε στους ειδικούς! Στο Athens Rehab, είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που διαθέτουμε διεθνή πιστοποίηση φυσικοθεραπείας πυελικού εδάφους PRPC, πολυετή εμπειρία στις εν λόγω εξειδικευμένες θεραπείες στην Ελλάδα και στην Αμερική, με επιτυχημένα case studies ασθενών που άλλαξαν εντελώς την ποιότητα ζωής τους.

Για εμάς, η σωστή και εξειδικευμένη διάγνωση του προβλήματος στο πυελικό έδαφος είναι σημαντική για την καλύτερη διαμόρφωση του προγράμματος αποκατάστασης πάντα μέσα από evidence-based  διεπιστημονική προσέγγιση.

Πάρτε τη ζωή σας πίσω και δείτε τα αισθητά αποτελέσματα από τους 3 πρώτους μήνες!

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας κάνοντας κλικ εδώ ή στο τηλέφωνο 210 7223070.