Κάθε επαφή με τους πελάτες μας αποτελεί μία νέα ευκαιρία!

Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να εμπιστευθείτε το Athens Rehab για τη θεραπεία σας, μερικοί από τους οποίους αναλύονται παρακάτω:

 • Εξειδίκευση: Αναγνωρισμένη εμπειρογνωσία με αποδεδειγμένα αποτελέσματα
 • Ποιότητα: Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με εξατομικευμένες θεραπείες
 • Αφοσίωση: Στόχος μας είναι η θεραπεία του πόνου μέσα από την αντιμετώπιση της βαθύτερης αιτίας του και όχι η πρόσκαιρη ανακούφιση.
 • Ακεραιότητα: Προσπαθούμε συνεχώς να εξασφαλίζουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε επίπεδο περίθαλψης, θεραπείας και επιμόρφωσης μέσα από μια προσέγγιση στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο ασθενής.
 • Ανακάλυψη: Ενθαρρύνουμε την έρευνα, τη γνώση και την ευαισθητοποίηση σε όλα τα επίπεδα.
 • Συμπόνια: Σεβασμός για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, συμπονετική φροντίδα, συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη και απόλυτη διακριτικότητα.
 • Καινοτομία: Ανταποκρινόμαστε διαρκώς στις ανάγκες σας δημιουργώντας ειδικά προγράμματα, προκειμένου να καλύψουμε κάθε περίπτωση.

Η ομάδα μας θα συζητήσει αρχικά μαζί σας σχετικά με το ιατρικό σας ιστορικό, καθώς και τον λόγο της επίσκεψής σας. Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του Κέντρου, κ. Πάρις Τσομπάνογλου, θα αποφανθεί σχετικά με τα βήματα που θα ακολουθηθούν για τη θεραπεία σας.

Χειρονακτικές θεραπείες, θεραπείες με ζέστη, κρύο ή ηλεκτρική διέγερση, εκπαίδευση των ασθενών και άσκηση αποτελούν μερικά μόνο από τα εργαλεία των Φυσικοθεραπευτών. Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο εκάστοτε ασθενής, υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, είτε σε επίπεδο αντιμετώπισης, είτε σε επίπεδο πρόληψης. Τα προβλήματα αυτά μπορούν να επηρεάσουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

 • Μυοσκελετικό σύστημα: μύες, τένοντες, συνδέσμους και οστά
 • Νευρομυϊκό σύστημα: νεύρα και αντίστοιχους μυς
 • Καρδιαγγειακό σύστημα: καρδιά και αντίστοιχα αιμοφόρα αγγεία
 • Αναπνευστικό σύστημα: πνεύμονες και αναπνοή

Η παρόξυνση δεν είναι ένα ασυνήθιστο φαινόμενο. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορούμε να σας συμβουλέψουμε από τηλεφώνου σχετικά με ορισμένους τρόπους αντιμετώπισης στο πλαίσιο των καθημερινών σας δραστηριοτήτων και ασκήσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να μας επισκεφθείτε ξανά.

Στο παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα αναλύεται η πολιτική του Κέντρου μας σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων, των προσωπικών δεδομένων και των πληροφοριών υγείας σας. Παρακαλούμε, διαβάστε προσεκτικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η ενότητα αυτή αναφέρεται στις πληροφορίες και τα αρχεία που έχουμε σχετικά με την κατάσταση της υγείας σας και όλα τα είδη των θεραπειών στις οποίες έχετε υποβληθεί στην κλινική μας. Η μορφή των πληροφοριών αυτών μπορεί να είναι ψηφιακή, γραπτή ή ακόμα και προφορική με ανεπίσημη καταγραφή, ενώ συμπεριλαμβάνονται το ιατρικό σας ιστορικό, ιατρικές εξετάσεις, συνταγές ή άλλα είδη πληροφοριών που σχετίζονται με την υγεία σας.

Δεσμευόμαστε από το νόμο να σας παράσχουμε αυτές τις πληροφορίες, έτσι ώστε να είστε ενήμεροι σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας.

ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Η χρήση ή η αποκάλυψη πληροφοριών για την υγεία σας μπορεί να προκύψει για τους εξής λόγους:

Η θεραπεία σας. Προκειμένου να σας προσφέρουμε την πλέον κατάλληλη φροντίδα, χρειαζόμαστε πρόσβαση σε προηγούμενες εξετάσεις σας, καθώς και στο ιατρικό σας ιστορικό. Μπορεί ακόμα να παραστεί η ανάγκη να επικοινωνήσουμε με άλλους γιατρούς που σχετίζονται με παρελθοντικά προβλήματα υγείας για την ανταλλαγή πληροφοριών ή για μια συζήτηση σχετικά με πιο περίπλοκες θεραπείες. Κάθε πληροφορία σχετικά με θέματα υγείας είναι ζωτικής σημασίας και, συνεπώς, απαραίτητη.

Η πληρωμή σας. Η ασφαλιστική εταιρεία σας θα χρειαστεί να λάβει πληροφορίες σχετικά με το είδος και τη διάρκεια της θεραπείας σας, προκειμένου να εγκρίνει την πληρωμή της.

Εσωτερικές διαδικασίες. Συχνά προβαίνουμε στην αποκάλυψη των διαδικασιών της θεραπείας σας για λόγους εσωτερικής διαχείρισης. Αξιολογούμε την ιατρική μας προσέγγιση και με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε της παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών για όλους τους ασθενείς μας.

Υπενθύμιση ραντεβού. Θα λάβετε μια υπενθύμιση σχετικά με το ραντεβού σας.

Εναλλακτικές θεραπείες. Εναλλακτικές θεραπείες συνιστώνται προκειμένου συμπληρώσουν ένα ευρύ φάσμα θεραπειών.

Αρχικά θα σας δει ο Φυσικοθεραπευτής και θα ακολουθήσει μια ενημερωτική συζήτηση με τον Διευθυντή του Κέντρου, κ. Πάρι Τσομπάνογλου. Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας προηγούμενες διαγνώσεις ή εξετάσεις προκειμένου να δημιουργήσουμε τον ιατρικό σας φάκελο με το ιστορικό σας. Τα επόμενα βήματα της θεραπείας σας θα αποφασιστούν και θα σας αναλυθούν λεπτομερώς.

Οποιαδήποτε προηγούμενη διάγνωση ή εξέταση που μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να αντιληφθούμε το ιατρικό σας ιστορικό και να διαμορφώσουμε το νέο πρόγραμμα θεραπειών.

Με χαλαρά, άνετα ρούχα και ανάλογα με το σημείο στο οποίο αντιμετωπίζετε το πρόβλημα. Για παράδειγμα, εάν έχετε κάποιο πρόβλημα στο γόνατο, η καλύτερη λύση θα ήταν ένα σορτς.

Εξαρτάται από την κατάστασή σας και το είδος της θεραπείας. Συνήθως, η κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου μία ώρα.

Ο αριθμός των απαιτούμενων θεραπειών / επισκέψεων ορίζεται από τον Θεραπευτή σας στο τέλος της πρώτης σας επίσκεψης.

 • Μείωση πόνου
 • Αποφυγή χειρουργικής επέμβασης
 • Βελτίωση κινητικότητας
 • Ανάκαμψη από ατυχήματα ή εγκεφαλικό επεισόδιο
 • Πρόληψη αθλητικών κακώσεων / τραυματισμών
 • Θέματα κινητικότητας που σχετίζονται με την ηλικία και πολλά άλλα